Svenska Skolan Singapore Logga

Årlig Skrivtävling


Anmäl dig till vår skrivtävling!

Välkommen alla svensktalande barn i Singapore 


Tycker du om att skriva och är mellan 6-16 år? Då är det här något för dig! Varje år har vi en skrivtävling under våren.

Håll utkik för information när det är dags.Syftet med tävlingen är att öppna upp dina sinnen, låta kreativiteten flöda och låta skrivglädjen inspirera dig till att förmedla någonting du känner.


Tävlingen är indelad i olika kategorier beroende på hur många barn som anmäler sig. Du ska själv skriva uppsatsen på VITT A4 papper (både för hand och på dator är godkänt) med ett minimum antal ord enligt följande:


6-års=min 30 ord

1:an = min 50 ord

2:an = min 70 ord

3-4:an = min 100 ord

5-6:an = min 150 ord

åk 7-9 = min 200 ord


Varje år kan man välja mellan olika ämne i olika kategorier som publiceras under våren, du får själv välja vilket av dem du känner för att skriva om:


Tävlingen har strikta regler för att säkerställa rättvisa för alla, så snälla följ dem.


Varje uppsats lämnas in i ett kuvert och du skriver ditt namn, din adress, telefonnummer och klass på ett SEPARAT PAPPER, (alltså inte direkt på uppsatsen). På så sätt kan alla bidrag bedömas anonymt.


En jury kommer att bedöma uppsatserna anonymt. Främst baseras bedömningen av uppsatsen på att berättelsen har ett bra flyt och att man och att man följer rätt ordning på händelseförloppet, att du håller dig till ämnet som du valt, kreativitet, din förmåga att uttrycka dig och känslan du lyckas förmedla (stavningen är viktig, men sekundär).


De vinnande bidragen publiceras i på vår hemsida. Prisutdelning kommer att ske på Svenska Skolans avslutning, där alla också har möjlighet att läsa alla insända bidrag som kommer att finnas uppsatta.


Första pris i varje ålderskategori är S$100. Alla tävlingsdeltagare får pris.


Vi ser med spänning fram emot att få läsa ditt bidrag! Lycka till!


Priser doneras av SWEA Singapore